07 september 2015

Külmad banaani-pähklikommid

Need banaani ja pähkliga külmutatud kommid on inspireeritud minu Austraalias elava sõbranna soovitusest. Tema aga proovis miskit sarnast Merilin Taimre toidublogist. Minu retsept on küll veidi teine, sest originaalretsepti ma polegi näinud, aga idee on sarnane.
Igal juhul on tegemist kiiresti valmiva ja mõnusalt maitsva maiustusega, mida võiks isegi natuke tervislikuks nimetada :) Kui jätta küpsis ära, on ta juba veelgi tervislikum. Aga mulle meeldis see krõmpuv kiht seal vahel. Ja need peale raputatud soolahelbed panevad nagu i-le täpi, mõneti üllatav kooslus, aga sobib imeliselt.


2 keskmise suurusega banaani
3 küpsist, näiteks belVita
21 mandlit
1 tl mett
3 sl maapähklivõid
100 g tumedat šokolaadi
meresoolahelbeid või terakesi

Valmistamine (21 tk):
Sega mesi ja maapähklivõi ühtlaseks massiks ja pane umbes 30 minutiks külmkappi, et ta taheneks ja oleks pärast lihtsam vormida.
Lõika banaanidest rattad, max 1 cm läbimõõduga või veidi õhemad.
Sulata šokolaad veevanni kohal.
Lao alusele banaaniviilud, murra sinna peale tükike küpsist, selle peale võta teelusikaga natuke maapähklivõisegu ja kõige peale torka üks mandel. Nüüd pane see komm kahvli peale ja nirista šokolaadikausi kohal teelusikaga komm šokolaadiga üle. Lase hetk nõrguda ja siis pane puhtale küpsetuspaberile, mis on laotatud alusele, millega mahub kommid sügavkülma panna. Veel tahkumata šokolaadile puista natuke soolahelbeid.
Tee nii kõigi kommidega ja pane and nüüd sügavkülma. Järgmisel päeval võid kommid pakendada ümber õhukindlasse karpi või kilekotti ja jätta nad sügavkülma, et siis aegajalt maiustada või ootamatutele külalistele pakkuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar