05 oktoober 2015

Hasselbacki peedid kitsejuustuga

Hasselbacki kartulid on ilmselt rohkem tuntud kui peedid. Aga peedi ja kitsejuustu sõpradele on need Hasselbacki peedid kindlasti üks tore üllatus.
Mina kasutasin kahte sorti juustu - kõva kitsejuustu ja ka kreemjat kitsejuustumääret. Ja täitsin neid peete siis vaheldumisi mõlema juustuga. Aga võib kasutada ka ainult kõva kitsejuustu, kuid siiski mitte liiga vana. Pigem sellist nooremat, millele ka ahjus sulada meeldib.
Need peedid sobivad väga hästi mõne liharoa kõrvale, aga täitsa omaette roana on samuti nämma.
Ja kui vähegi võimalik, kasuta väikseid peete, sest nendega tuleb see asi kõige paremini välja ja kõige maitsvam.



8 väiksemat peeti
oliivõli
100 g kitsejuustu
palsamiäädika kreemi
1 sl kõrvitsaseemneid
2 sl hakitud värsket tüümiani
soola ja pipart

Valmistamine
Koori peedid. Lõika väike viil alumiselt küljelt ära, et peedid jääksid ilusti püsti alusele ja ei hakkaks veerema. Viiluta peedid nii, et jätad umbes 1 cm jagu põhjast läbi lõikamata.
Aseta peedid ahjuplaadile, nirista peale natuke oliivõli, kata fooliumiga ja pane umbes 1.5 tunniks 200-kraadisesse ahju küpsema. Aega säti vastavalt oma peetide suurusele, suuremate peetide küpsetamisega läheb kindlasti rohkem aega. Jälgi, et peedid oleksid ilusti küpsed, ära neid "krõmpsuks" jäta.
Võta plaat ahjust välja. Viiluta kitsejuust õhukeselt ja täida peetide vahed juustuviiludega, nii et juust läheb umbes igasse teise või kolmandasse vahesse. Pane peedid ilma fooliumita 10 minutiks uuesti ahju.
Kui juust on sulanud, võta peedid ahjust välja, tilguta peale palsamiäädika kreemi, puista üle kõrvitsaseemnete ja tüümianiga. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Ja serveeri!

Allikas: Mari-Liis Ilover

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar