27 jaanuar 2016

Tervelt röstitud lillkapsas

Põhimõtteliselt sõin ma peaaegu terve selle lillkapsa üksi ära. See vist ütleb kõik :)
Juba ammu oli mõttes soov röstida lillkapsast ahjus ja justnimelt tervet lillkapsast, et ta serveerides ka efektne välja näeks. Seda retsepti nägin blogis siljafoodparis.blogspot.com ja tunduski kohe täpselt see, mida proovida tahan. Hea et proovisin :)
Mõned tähelepanekud ka. Kui sa ei soovi veini keetmise ajal kasutada, asenda see köögiviljapuljongiga. Sel juhul ära meresoola kasuta, sest puljong on tavaliselt juba isegi soolane.
Lillkapasa lõppmaitse oleneb päris palju sellest, millist veini kasutad. Kui on tugevama ja spetsiifilisema maitsega vein, on ka kapsas pärast selline. Soovitatav oleks kasutada pigem mingit hästi kerget ja õhulist veini, mis ei käiks teistest maitsetest väga üle.
Kui lillkapsast peale keetmist potist välja tõstad, ole hästi ettevaatlik, sest lillkapsas on juba pehme ja õisikud võivad lihtsalt katki minna. Ega sellest muud hullu polegi kui et kaubanduslik välimus pisut kannatab. Maitse on ikka hää!
Paku seda kapsast näiteks mõne liharoa kõrvale, väga hästi sobib kala ja kana.


1 lillkapsas
4 dl kuiva valget veini
1 dl extra virgin oliivõli
3 sl meresoola
poole sidruni mahl
30 g võid
1 sl tšillihelbeid
1 sl suhkrut
1 loorberileht
2-3 sl võid
peotäis riivitud parmesani

Valmistamine:
Pane vein, oliivõli, meresool, sidrunimahl, või, tšillihelbed, suhkur, loorberileht ja umbes 2 liitrit vett potti ning lase keema tõusta. Keera kuumus väiksemaks, lisa lillkapsas ja jätta pott sedasi umbes 20 minutiks vaikselt podisema kuni lillkapsas on noaga katsudes pehme. Aegajalt võid kapsal külge keerata, et ta ühtlasemalt küpseks.
Tõsta lillkapsas ettevaatlikult potist välja, nõruta keeduveest kuivemaks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Rösti ahjus 240 kraadi juures 30-40 minutit kuni lillkapsas on pealt ilusti pruunistunud, kohati isegi must.
Pusita peale võitükid ja riivitud juust ning serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar