16 august 2017

Herne-porgandihautis

Minu ema tegi suviti alati sellist täitsa klassikalist herne-porgandihautist, mille söömine on nii helge ja positiivse emotsioonina mulle meelde jäänud. Nüüd, kui ämm tõi suure kotitäie herneid (nagu vanastigi kuskilt kes-teab-kelle põllult korjatud :P), meenus see retroroog ja otsustasin kohe järele proovida. Kuna jahu ja piima maakodus parasjagu polnud, küll aga oli kitsepiima ja riisijahu, tegin omad asendused ja edaspidi enam teisiti proovida ei tahagi. Nii hernemagus ja mõnus söök, mis kõlbab näiteks kala kõrvale lisandiks, aga väga hästi ka täitsa omaette roana.


600-700 g puhastatud herneid
500 g porgandeid
70 g võid
5 dl kitsepiima
2 kuhjaga sl riisijahu
1,5 tl roosat soola
Näpuotsatäis jahvatatud pipart

Valmistamine
Lõika porgandid umbes herne suurusteks kuubikuteks ja hauta neid pannil keskmisel kuumusel paari supilusikatäie võiga umbes nii 5 minutit. Siis lisa herned ja jätka hautamist umbes 10 minutit.
Samal ajal keeda valmis jahukaste. Selleks sulata potipõhjas ülejäänud või. Tõsta pott korraks tulelt ära, sega hulka jahu ja seejärel piim. Nüüd pott tagasi tulele ja sega kuni keema tõusmiseni. Keeda 3-5 minutit, maitsesta soola ja pipraga ning vala valmis kaste herne-porgandisegule. Ongi valmis!

1 kommentaar:

  1. Soovitan lugeda: http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uudised/herneraksus-kaijad-ei-arvesta-murgitatud-saagiga?id=79063748

    VastaKustuta