04 november 2018

Lehtkapsa krõpsud

Need jubetervislikud krõpsud meeldivad vist peaaegu kõigile :) Igatahes kui mõnele toorelt lehtkapsas ei maitse, siis krõpsudena söövad ka need inimesed seda hea meelega.
Kõige mõnusam on niisama näksimiseks neid teha, aga väga efektne on kasutada ka muude toitude kaunistamisel, salatist praeni.


Vaja läheb:
lehtkapsast
toiduõli
soolahelbeid

Rebi lehtkapsa lehed varte küljest lahti, et saaksid sellised suupärase suurusega tükid. 
Pane ahjuplaadile, nirista või pritsi üle toiduõliga ja sega õrnalt, et lehed saaksid ühtsaselt õliga kokku. Aga vaata, et õli ka liiga palju ei saaks, sest siis ei lähe nad küpsedes krõbedaks, vaid jäävad nätsked ja niisked. 
Puista peale soolahelbeid ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Küpsetamise aeg võib olla erinevatel ahjudel erinev. Seepärast jälgi hoolikalt, et saaks õrnalt krõbe, aga ei läheks kõrbema (mis võib väga äkki juhtuda). 


Lase krõpsudel jahtuda ja naudi terviseks.
Võid soolahelveste asemel ka tavalist soola kasutada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar