16 detsember 2009

Moonikook

musta leiba umbes 6 viilu
70 g võid
600 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl hapukoort
2 muna
1 munakollane
100 g mooniseemneid
50 ml likööri
2 spl jahu

Valmistamine:
Tee leib näppude vahel väikesteks tükkideks ja pudista küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Võib panna ka terved leivaviilud üksteise kõrvale. Koogivorm võib olla nii ümmargune kui ka kandiline ahjuvorm. Või sulatada ja valada ühtlaselt leivapõhjale ning siis kätega patsutada põhja tihedamaks. Võib teha ka nii, et ei pane üldse võid.

Vispelda toorjuust suhkru, vanillisuhkru, hapukoore ja ükshaaval lisatud munadega. Lisa mooniseemned ja liköör ning sõelu hulka jahu. Mina kasutasin tavalist kohvilikööri, aga võib olla ka mingi muu liköör.

Vala täidis põhjale ja küpseta 180 ºC kraadises ahjus 40 minutit. Kook peab väljavõtmise hetkel olema keskelt veidi võdisev.
Lase koogil rahus jahtuda. Veel parem, kui kook teha valmis eelmisel päeval.

2 kommentaari:

  1. tahtsin kirjutada, et kas ma võin ilma toorjuustuta ka teha seda?:D

    VastaKustuta
  2. Ikka võid, aga siis peaksid toorjuustu asendama millegagi, sest muidu jääb seda täidise massi natuke väheks. Näiteks kohupiimaga vms.

    VastaKustuta