22 veebruar 2010

Kana-juustukeeks


300 g kanafileed
30 g võid
jahvatatud paprikat
4 muna
1 dl piima
150 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
100 g kodujuustu
100+25 g juustu (tugevamaitseline, näit. Pikantne)
15 värsket basiiliku lehte
0,75 dl päevalilleõli
soola
musta pipart
tšillit (valikuline)

Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks, veereta paprikapulbris ja kuumuta kergelt kuumas võis. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta jahtuma.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ristkülikukujuline 25 cm keeksivorm küpsetuspaberiga.
Riivi juust, lõika basiilik ribadeks.
Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu. Klopi munad, õli ning piim ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa järk-järgult jahu, suurem osa riivjuustust, kodujuust ja basiilik ning sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas kanaribadega vaheldumisi keeksivormi ja küpseta ahjus 45 minutit. Veerand tundi enne valmimist puista üle riivjuustuga, pruunistumiseks tõsta küpsetamistemperatuur 210 kraadini. Proovi küpsust noateraga – kui tera jääb tainast puhtaks, on keeks valmis.
Serveeri veidi jahtunult või jahedalt värske lehtsalati ja kirsstomatitega.

Keeksist saab 12 viilu.
Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar