01 märts 2010

Eriti tervislikud trühvlid

100 g rosinaid
100 g datleid
100 g kuivatatud ploome
100 g kuivatatud aprikoose
100 g maapähkleid
50 ml likööri
200 g tumedat šokolaadi
Kaunistamiseks kreeka pähkleid, kuivatatud jõhvikaid, hakitud mandlilaaste, küpsisepuru, kuivatatud marjapuru jne


Valmistamine
Purusta köögikombainis rosinad, datlid, ploomid, aprikoosid ja maapähklid ning sega hulka ka liköör. Ära purusta päris ühtlaseks massiks. Hea oleks, kui erinevate puuviljade tükid oleksid silmaga eraldatavad, siis on trühvel lõpuks ka veidi krõmpsum. Kord tegin isegi nii, et hakkisin kõik asjad noaga nii peeneks, kui suutsin, sest mul polnud köögikombaini parasjagu võtta. See toimis ka, aga hakkimine võttis päris kaua aega ja puuviljad kleepusid noa külge, mis tegi selle protsessi veidi keeruliseks. Tulemus oli aga ikkagi maitsev :)

Veereta massist väikesed kuulikesed ja aseta külmkappi. Saad siit umbes 35 trühvlit.
Sulata veevanni kohal šokolaad, võta puuviljakuulid külmkapist ja veereta kõiki ükshaaval šokolaadis.
Kaunista oma soovi järgi ükskõik millega, mis oleks pruuni šokolaadi peal efektne ja ilus.
Hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar