04 aprill 2010

Kalkunilihalõigud pistaatsiapähklikreemiga

500 g kanafileed
vett
1 sibul
2 loorberilehte
4-5 pipratera
1 tl soola
200 ml kohvikoort
100 g pistaatsiapähkleid
75 g riivitud suitsujuustu
25 g hapukoort
puljongit

Pane kalkuniliha koos veega potti. Vett vala nii palju, et see liha kergelt kataks. Lisa sibulaviilud, loorberilehed, pipraterad ning sool. Hauta hästi tasasel kuumusel umbes 1 tund. Seejärel kurna ning jahuta.
Haki pähklid peeneks ning rösti neid mõni minut kuival kuumal pannil. Seejärel vala peale koor ning kuumuta keemiseni, lisa riivitud suitsujuust. Sega pidevalt, kuni saad ühtlase massi. Seejärel kalla juurde hapukoor. Vedelda valminud kreemi puljongiga (mis jäi järgi kana keetmisest). Pähklikreem peab jääma paksem, kui tavaline kaste, kuid samas peab olema võimalik seda valada.
Lõika kana viiludeks, aseta vaagnale ja vala üle pähklikreemiga.

(SL Õhtuleht)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar