26 mai 2010

Hiidkrevetid viinamarja-avokaado salatiga

Hiidkrevetid:
16 puhastatud hiidkrevetisaba
1 küüslauguküün
200 g purustatud tomateid
100 ml kohvikoort
1 spl värsket sidrunimahla
soola, pipart ja suhkurt

Salat:
1 fenkol
erinevaid salatilehti
1 avokaado
1 punane sibul
200 g viinamarju
1 paprika
1 apelsin
150 g punast redist

3 kartulit
basiilikulehti
soola
pipart

Valmistamine:
Prae potis kerge võiga krevetid koos purustatud küüslauguga. Lisa tomatid ja lase 2 minutit haududa, lisa koor või piim, sidrunimahl, sool, pipar ja suhkur. Krevetid vajavad väga lühikest aega kuumutamist, seega ei tohiks neid üle küpsetada.
Salatiks võib kasutada midaiganes värsket.
Kartuligratääni tegemiseks lõika kartulist umbes 1 cm jämedused viilud. Lao need pannile nii et iga viilu all on üks basiilikuleht ja lisa vett et kartulid oleksid kaetud. Raputa peale soola ja pipart. Kata pann küpsetuspaberiga ja hauta kuni vesi on ära aurunud. Pööra kartuleid, et nad mõlemalt poolt ka natuke pruunistuksid.
Serveeri salatit, krevette ja kartulit koos, aga ära sega läbi.

Allikas: Terevisioon

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar