20 mai 2010

Porgandipirukas


3 dl jahu
1 dl riivjuustu
120 g võid
3 spl külma vett
3 sibulat
6 porgandit
2 spl õli
3 küüslauguküünt
1 tl soola
1,5 tl sidrunimahla
4-5 muna
3 dl piima
0,5 tl pipart
1 dl riivjuustu
200 g Merevaiku või muud toorjuustu

Sega jahu, juust ja pehme või ühtlaseks massiks. Lisa peene nirena vesi ja sega. Vooderda võitatud 26 cm ümmargune vorm või suurem neljakandiline vorm tainaga ja aseta umbes 10 minutiks külma. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Haki sibul peeneks. Riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista sibulat ja porgandit umbes 10 minutit õlis. Lisa pressitud küüslauk ja maitsesta soolaga. Lisa sidrunimahl.
Vahusta munad. Lisa piim ja maitseained.
Aseta porganditäidis põhjale. Raputa peale riivjuustu. Vala üle munaseguga. Tõsta lusikaga peale toorjuustukuhjakesed. Küpseta 200-kraadise ahju allosas 25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar