26 aprill 2010

Kaerahelbe-fariinisuhkru-kohupiimakook

Põhi:
1 dl kaerahelbeid
1 dl fariinisuhkurt
1 dl jahu
70 g võid
1/2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 g Ricotta kohupiima või ükskõik millist kohupiima:)
100 g hapukoort
3 muna
õunu või ükskõik mis hetkel käepärast

Valmistamine:
Sega kokku kaerahelbed, fariinisuhkur, jahu ja küpsetuspulber. Sulata või ning lisa jahusegule.
Vahusta natuke munad ja lisa kohupiim ja hapukoor.
Kasutasin klaasist kandilist ahjuvormi, nii sai teha ta kõrgema, aga ma arvan, et võib selle koguse jaotada ka suure ahjuplaadi peale ära, saab õhema aga rohkem tükke.
Küpsetuspaber põhja, esimese kihina umbes 2/3 jahu-kaerahelbe segust (umbes 1 cm paksune kiht), siis peale õunad. Mina riivisin jämeda riiviga õunad, siis ei pea koorima ja tükeldama ja saab hästi kiiresti:) Õuntele võiks peale panna veel näiteks natuke vaarikaid või teelusikaga vaarikamoosi tükikesi, see annab palju juurde. Õuntele vala peale kohupiimasegu ja kõige peale ülejäänud jahusegu.
Küpsetasin umbes 200-kraadises ahjus tund aega. Kuna see kiht tuli päris paks, seepärast läks ka nii kaua, õhema koogi puhul saab kiiremini valmis.
Soojana on teda eriti hea süüa jäätisega ja peale raputada kaneeli.

Kuna mul jäi kõiki neid tooraineid üle, mõtlesin et kasutan ka need ära ja tegin põhimõtteliselt sama asja, aga valasin niimoodi kihiti muffinivormi. Põhja jahusegu, peale õunad ja väike teelusikas vaarikamoosi, kohupiimasegu ja natuke veel jahusegu. Need olid tegelikult veel mõnusamad näpu vahelt süüa (ka jahtununa), sellised armsad ja ilus serveerida:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar