25 detsember 2011

Jõulusemifreddo

Semifreddo on itaaliapärane külmutatud magustoit. Nagu ka selle sõna otsene tähendus itaalia keelest - poolkülm. Kõige tihedamini tehakse sel meetodil näiteks erinevaid jäätisetorte, puuviljamagustoite jms. Oma koostiselt on ta külmutatud vahu sarnane, kuna klassikaliselt koosneb ta pooleks jäätisest ja vahustatud vahukoorest.
Mina jõudsin selle magustoiduni juba varem, kui tuli idee teha midagi külmutatut. Nüüd alles sain teada, et tegelikult on sellise asi täitsa ametlikult olemas ka ja tema nimi semifreddo:)

Varem olen teinud mustsõstra jäätorti šokolaadipõhjal ja maasikatorti. Nüüd siis jõuluste maitsetega semifreddo ja järgmiseks võiks teha semifreddo tiramisut...
400 g kodujuustu
1 tl vanillisuhkrut
4 sl suhkrut
1 tk kaneeli
1 tl piparkoogimaitseainet
100 g halvaad
100 g piparkooke
50 g mandlilaaste
200 ml vahukoort

Valmistamine:
Sega kodujuustu hulka suhkrud, maitseained, purustatud halvaa ja piparkoogid ning mandlilaastud. Piparkoogid võivad olla suhteliselt suurte tükkidena, mitte liiga puru.
Vahusta vahukoor ja sega õrnalt kodujuustu hulka.
Vala kandilisse keeksivormi ja pane vähemalt 4 tunniks või kuni üleöö sügavkülma. Enne serveerimist kasta nõu korraks kuuma vette, et magustoit ilusti vormist välja tuleks. Kummuta taldrikule ja pane umbes 15 minutiks tavalisse külmkappi tahenema, kaunista piparkooditükkidega ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar