17 detsember 2012

Kreeka pähklitega brownie

Detsember on kiire aeg ja sel puhul sobivad menüüsse ideaalselt kiiresti ja kerge vaevaga valmivad söögid. Kui ilmus raamat "Magus kiusatus", mõtlesin esialgu, et ma kindlasti seda ei osta, sest olen väga kehva raamaturetseptide kasutaja. Internetis tunduvad valikud suuremad ja kõik alati ilusti kättesaadav. Siis aga juhtus nii, et sirvisin seda raamatut (lihtsalt nii igaks juhuks...), ostsin selle kiiresti ära, lehitsesin läbi, panin palju-palju järjehoidjaid vahele ja siin on esimene kook, mis proovimisele tuli - kreeka pähklitega brownie. Niiet võib öelda, et see on üks väheseid kokaraamatuid, mille endale ostnud olen ja kuidas juba ei jõua ära oodata, millal saab järgmist kooki proovida. Aitäh Siljale ja Marjule selle raamatu eest. Lihtsuses peitub võlu!

125 g tumedat šokolaadi
125 g võid
200 g suhkrut
1 sl piima
4 muna
2 sl nisujahu
100 g kreeka pähkleid
peotäis kuivatatud või värskeid jõhvikaid (soovi korral)

Valmistamine:
Haki või ja šokolaad tükkideks ning sulata vesivannil või madalal kuumusel ja paksupõhjalises potis. Sega piim ja suhkur sulanud või-šokolaadi hulka. Lisa ükshaaval munad (peale iga muna lisamist sega korralikult läbi). Viimasena puista hulka jahu, hakitud pähklid ja jõhvikad.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse (23x34 cm) ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

Allikas:  Raamat "Magus kiusatus", Silja Luide ja Marju Randmer

2 kommentaari:

  1. Suur aitäh Sulle, Eneli, nii positiivse tagasiside eest! Väga-väga hea meel on lugeda, et Sulle raamat meeldis:) toredat jõuluaega!:)

    VastaKustuta
  2. Ehh, kusjuures, Eneli, sa ei ole üldse ainuke inimene sellise "haigusega" :) Mu isa, jah ISA, küpsetab sealt alates sellest ajast, kui ma talle raamatu detsembri alguses kinkisin (ja varem ei ole ta peaaegu et kunagi küpsetanud, vähemalt sellise hooga mitte kunagi). Iga nädal on 1-2 uut katsetust, nii et praeguseks on vist juba veerand raamatut läbi katsetatud ja maitstud (emal). :) Aga suur rõõm kuulda, et raamat nakatas! Ma ise olen ka ikkagi netis hästi palju ringi surfaja, aga vahel on just kuidagi eriti mõnus olla ilma valikuta "arvuti" ja seista kokaraamaturiiuli ees ja valida, mida nüüd :)

    VastaKustuta