18 märts 2013

Aasiapärane nuudlisalat mesiste pähklitega

Siin on midagi Aasia toidu fännidele - munanuudlid, koriander ja laimine kaste, krooniks mee ja seesamiseemnetesse mähitud india pähklid. Need pähklid olid lausa nii head, et kippusid enne salatisse jõudmist vägisi otsa saama, lihtsalt kadusid vaikselt teel pannilt salatikaussi:)
Sobib hästi koos satay kastmes kanavarrastega.


250 g keskmise jämedusega munanuudleid (1 pesa sööja kohta)
100 g soolamata India pähkleid
pool keskmise suurusega punast sibulat
1 värske punane tšillikaun
200 g värsket koriandrit
1–2 sl sojakastet
1 laim
1 tl seesamiõli
1tl kalakastet
1 tl vedelat mett
3 sl seesamiseemneid

Valmistamine:
Pane nuudlipesad suurde kaussi ja vala keeva veega üle. Jäta kuueks minutiks hauduma.
Pane keskmise suurusega praepann kuumale pliidile ning viska India pähklid pannile röstima, kuni pähklid on kuldsed. Raputa panni aeg-ajalt ja soovi korral lisa tilk oliiviõli. Jälgi pähkleid pidevalt, sest kuumal pannil võivad nad kiiresti kärssama minna.
Koori ja tükelda pool sibulat ning pane koos tšilli ja koriandrivartega köögikombaini. Purusta ja vala koos paari supilusikatäie sojakastme ja sortsu külmpressitud oliiviõliga suurde serveerimiskaussi. Pigista sisse laimimahl ning lisa kalakaste ja seesamiõli. Sega ja täienda vajadusel maitsestust.
Kurna nuudlid läbi sõela, loputa külma vee all, kurna uuesti ja tõsta kaussi salatikastmesse. Sega õrnalt läbi.
Raputa pähklipanni. Kui pähklid on tumekuldsed, lisa kuumadele pähklitele 1 teelusikatäis vedelat mett, samal ajal pähkleid pannil segades. Kui mesi on ühtlaselt sulanud, lisa ka seesamiseemneid ja raputa panni, et kõik pähklid oleks mee ja seesamiseemnetega koos. Vala need salatile. Kaunista salat koriandrilehtedega ja nirista peale veidi külmpressitud oliiviõli.

Allikas: Jamie Oliver

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar