29 märts 2015

Kartulikoorikud krõbeda peekoni ja juustuga

See kartulikoorikute idee on mul juba ammu mõtteis mõlkunud ja alles nüüd, päris tükk aega hiljem jõudis kätte hetk, kus meenus see ka ära teha. Ei mäletagi, kust see idee alguse sai. Igatahes on tegemist väga lihtsa ja maitva ampsuga, mida näiteks suupistelaual pakkuda.
Siit järgi jääva kartuli sisuga võid järgmisel päeval mingi mõnusa panniroa teha - prae kartulit koos sibula, suvikõrvitsa ja teiste meelepäraste juurviljadega.

15 keskmist kartulit
120 g viilutatud peekonit
100-150 g riivitud suitsujuustu

Valmistamine (30 koorikupoolikut):
Pese kartulid ja pane 200-kraadisesse ahju 40 minutiks küpsema. Võta ahjust välja, lase veidi jahtuda, lõika pooleks ja tee teelusikaga kartulid seest õõnsaks.
Raputa kartulitesse riivitud juustu.
Prae peekon krõbedaks, pane salvrätikule nõrguma ja kui peekon on jahtunud, pudista näppude vahel tükkideks ja lisa see peekonipudi juustu peale.
Pane kartulipoolikud ahjuplaadile ja küpseta ahjus mõni minut kuni juust on ilusti sulanud.
Serveeri soojalt.

1 kommentaar: