12 jaanuar 2020

Läätsesupp kookospiimaga

Olen seda suppi juba mitu aastat valmistanud, aga kunagi pole jõudnud selleni, et retsept blogisse kirja panna. Nüüd võtsin end lõpuks kokku:) Retsept ise on inspireeritud Kolme Sibula restorani menüüs olevast läätsesupist, aga on aja jooksul juba päris palju muutunud.
Kõige parem oleks, kui valmistad supi päev enne söömist või kasvõi pool päeva varem, sest supis olevad maitseained tahavad aega, et seista ja maitsestuda.


3 sl oliivõli
1 kuhjaga tl jahvatatud koriandrit
1 kuhjaga tl fenkoliseemneid
1 kuhjaga tl jahvatatud kaneeli
1 kuhjaga tl paprikapulbrit
0.5 tl punast karripastat
0.5 tl tšillihelbeid (kui soovid vürtsisemat suppi)

1 peenelt hakitud suurem sibul
1-2 peenelt hakitud küüslauguküünt
1 peenelt riivitud porgand
peotäis värsket koriandrit (ainult varred)
1 sl tomatipastat

800 ml vett
200 ml kreemist kookospiima
2 dl punaseid läätsesid
1 purk (400 g) kikerherneid koos vedelikuga
1 tl soola
1 tl fariinsuhkrut

Serveerimiseks
laimisektoreid
peotäis värsket koriandrit (ainult lehed)
maitsestamata jogurtit


Valmistamine
Kuumuta potis õli, karripastat ja vürtse umbes 2 minutit. Lisa sibul ja hauta madalal kuumusel 5 minutit. Seejärel lisa küüslauk, porgand ja hakitud koriandrivarred (lehed nopi varte küljest ära ja jäta serveerimiseks) ning hauta 5 minutit. Lisa tomatipasta ja hauta veel 5 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Vaata, et segu põhja ei kõrbeks.
Lisa vesi ja kookospiim ning keeda 5 minutit. Lisa läätsed, keeda 10 minutit. Siis lisa kikerherned koos purgis oleva vedelikuga ja keeda veel 10 minutit.
Maitsesta soola ja suhkruga. Võimalusel lase umbes 6 tundi seista, et maitsed saaksid tõmmata.
Serveeri koriandrilehtede, laimisektorite ja maitsestamata jogurtiga. Kõrvale võib pakkuda pehmet ciabattat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar