07 jaanuar 2020

Mandlikook

See on lihtsamast lihtsam kook. Kui oled mandlisõber, siis maitseb see Sulle kindlasti väga!


Maitse on mandline, struktuur mõnusalt mahlane.
PS! Ära lase koogi lihtsal ja saia meenutaval välimusel end eksitada - ta tõesti ei ole selline kuiv ja saiane, nagu näida võib:D


200 g sulatatud võid (lisa näpuotsaga soola)
3 dl jahu
1 dl mandlijahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1.5 dl piima (või keefiri, hapupiima või koort)
1 muna
10 tilka mõrumandliessentsi

Peale
röstitud mandlilaastud
tuhksuhkur


Valmistamine
Sega kõik kuivained omavahel. Lisa sulavõi, piim, mandliessents ja kõige lõpus muna.
Küpseta võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormis (23 cm läbimõõduga) 175 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni koogi pind on kuldpruun ja koogi keskele torgatud puutikk jääb kuivaks.
Lase jahtuda ning kaunista mandlilaastude ja tuhksuhkruga.

Allikas: Sikke Sumari


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar