08 juuni 2010

Quiche'i assortii


500 g lehttaigent
500 ml piima
1 dl hapukoort
4 muna
200 g riivjuustu
soola
pipart
jahvatatud muskaatpähklit
kuivatatud basiilikut
täidiseks ükskõik mida...

Tahtsin teha suurt plaaditäit quiche'i, aga mõtlesin, et ainult ühte sorti külalistele pakkuda oleks veits igav. Samas mitut erinevat quiche'i kah pole aega küpsetada. Tegin siis nii, et jagasin plaaditäie kolmeks ja panin erinevad täidised ritta ning valasin üle soolaga maitsestatud piima-muna seguga. Kõige peale laotasin riivitud pitsajuustu, mis läks ahjus ilusasti kuldpruuniks. Küpsetada 190 kraadi juures umbes 30 minutit.
Sel korral oli üheks täidiseks läbipraetud kukeseened ja värsked rohelised herned (tegelikult küll külmutatud), maitsestatud pipraga. Teiseks täidiseks oli pool purki purustatud tomateid, pool eelnevalt läbikeedetud lillkapsast ja väike jupp suvikõrvitsat, maitsestatud pipra ja kuivatatud basiilikuga. Kolmandaks täidiseks klaasjaks hautatud valged ja punased sibulad, maitsestatud soola, pipra, pruuni suhkru ja muskaatpähkliga.
Pildil on quiche enne piima-muna segu ja juustu lisamist.

1 kommentaar:

  1. Jeerum, Eneli, kui kiire sa oled. Nii palju põnevaid asju tehtud juba ainuüksi sellest ajast, kui me paari ndl eest kohtusime :). Mõnusat reisi sulle ja põnevaid maitseid!

    VastaKustuta